Workshop i Strukturel Integration (d. 8 -10. nov. 20224)
Strukturel Integration (SI), også kendt som Rolfing, er en unik metode som fusionerer manuel behandling med bevægelsesundervisning, og hvor du og din klient arbejder sammen som et team.
Du kan selvfølgelig ikke blive SI-terapeut på en weekend, så denne workshop er for dig, som er nysgerrig på hvad SI er og kan. Det er også ment som en smagsprøve, til at få metoden lidt ind under huden, inden du evt. tilmelder dig vores 2 årige SI uddannelse. Workshoppen kan også stå alene, da redskaberne som introduceres, sagtens kan integreres i din eventuelle nuværende praksis.
På workshoppen bliver du, igennem teori og praksis, præsenteret for de fire redskaber, som SI består af. Disse redskaber flyder ofte sammen, men kan også udføres hver for sig:
Kropsaflæsning af din klient er et enkelt og givende redskab, som giver dig et overblik over hvad din klient kommer med af eventuelle skævheder og ubalancer. Det har også det formål, at vække din klients bevidsthed og nysgerrighed, så han/hun tager ejerskab over sin egen krop og proces.
Bevægelsesundervisning, eller alignment-øvelser, har det formål at spore eventuelle ubalancer i bevægelse, og at guide klienten imod et bedre samspil af de forskellige kropsdele. Det er et uundværligt værktøj både for din klient, til at mærke forskellen og integrere behandlingen, og for dig til at skræddersy selvsamme behandling.
Myofascia release (MFR) er målrettet til at balancere fascia-kæderne i kroppen. Det er et fantastisk redskab og integrations-forstærker, hvor du, via dit tryk, fører myofascien hen i mere hensigtsmæssige retninger. I et bevægelses-samarbejde med klienten kommunikerer du både med vævet, sansningen og hjernen/styresystemet.
Mindfuld opmærksomhed er det helt grundliggende fundament til opdagelse og forandring i en SI session. Når du motiverer din klient til at bruge sine sanser og mærke efter, opstår muligheden for at brydes med gamle uhensigtmæssige vaner. Klienten inviteres også til at komme med info til dig, omkring det han/hun mærker, som også guider dig i processen.
SI workshoppen er for dig som er:
Behandler som f.eks massør, kropsterapeut, afspændingspædagog el.lign.
Bevægelsesunderviser såsom personlig træner, fysioterapeut, danseunderviser, pilates eller yoga instruktør osv.
På udkig efter uddannelse eller videreuddannelse i en kropslig metode, som hjælper dine klienter til selv at tage ejerskab over sit velbefindende.
“Som massageterapeut havde jeg stor succes med at lindre smerter og spændinger, men der manglede noget. Hvordan kunne jeg afhjælpe mine klienter med at gentage de samme uhensigtmæssige vaner, som gav de samme tilbagevendende gener, og bruge deres krop på en mere afbalanceret måde? Da jeg observerede en SI session, blev det klart, at jeg måtte lære denne tilgang. Her var de elementer, jeg manglede.“
Tine Langkilde - Massageterapeut og SI-terapeut - København DK
"Strukturel Integration har totalt fornyet mit arbejde som personlig træner. Nu bruger jeg f.eks. et spejl eller tager billeder af mine klienter for at hjælpe dem med at blive bevidst om deres kropslige samspil, før jeg udvikler et træningsprogram til dem. Jeg har nu en mere komplet værktøjskasse til at hjælpe folk med at indse og udleve deres fulde potentiale.”
Rod Fielder - Personlig Træner og SI-terapeut, - Auckland NZ
Underviser: Kim Mühlenfeldt læs mere her
Pris: 4800 kr. - Dato: d. 8 til 10. november 2024 - Tidsrum: alle dage fra kl 9:00 til 16:00
Hvor: Fulcrum Institute - H.C. Ørstedsvej 57, st. th.- 1879 Frederiksberg C
Tilmelding: DeeDee Schmidt-Pedersen tlf.: 40134524 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Du kan læse mere om SI uddannelsen på herunder.
Mindful Treatment & Movement Therapy - Strukturel Integration (SI) uddannelsen:
i
Fulcrum Institute og BODYrebalance har ingået et samarbejde, og vi glæder os rigtig meget til at udbyde, i følge os selv, Danmarks bedste uddannelse i SI ! Opstart af næste hold bliver i foråret 2025, datoer er endnu ikke fastlagt. Uddannelsen består af 336 lektioner, fordelt på 14 moduler af 3 dage omkring en weekend, 1 gang om måneden med undtagelse af juli og december. Læs mere herunder, og praktisk info såsom tilmelding, pris og sted står nederst. Glæder os til at se dig !
Hvad er Strukturel Integration ?
i
Der findes på verdensplan mange forskellige skoler i SI, som alle tager afsæt i Ida Rolfs metode: rolfing®. SI er meget mere end passivt, at modtage en behandling. Det er en innovativ og kreativ metode som kombinerer kropsbevidsthed og bevægelsesundervisning med manuel behandling (myofascial release).
i
Du og din klient er et team : du kommer med input til nye muligeheder og en mere hensigtmæssig brug af kroppen. Det kan være i situationer hvor klienten sidder, står, går eller mere subtilt som, at trække vejret. Du inviterer din klient til at komme med feedback om det han eller hun mærker og oplever, som også guider dig i processen. Når først klienten på egen krop har gjort sig en erfaring, og mærket forskellen på det nedslidende og det opbyggende, kan han eller hun målrettet integrere nye vaner, som afspænder, styrker og skaber lethed i kroppen.
i
Igennem myofascial release understøttes og optimeres overstående proces, ved manuelt at balancere skævheder i muskler, led og fascia-kæder. Her deltager klienten ofte aktivt, hvor du guider ham eller hende i at bevæge sig væk fra, eller ind i dit tryk. Dette samarbejde er ikke kun for at gøre behandlingen mere effektiv, men er også med til at give klienten en mulighed for, at mobilisere og genopdage et område i kroppen som har været stivnet og ubrugt. Du kan behandle på briksen, men også hvor din klient sidder eller står.
De 10 sessioner
i
Kroppen hænger sammen, og man kan ikke nå det hele på en session. Derfor er omdrejningspunktet i SI et komplet forløb bygget op omkring 10 sessioner. Forløbet er omhyggeligt designet og hver session bygger videre på den foregående og har fokus på et specifikt kropsområde: f.eks. brystkassen og vejrtrækningen, balancen i fødder og ben, bevægelighed i rygsøjlen osv.
i
Uddannelsen er som udgangspunkt for alle uanset baggrund, men det er en fordel hvis du har erfaringer indenfor behandling og/eller bevægelse.
i
På uddannelsen lærer du at:
Modul 1 - Kropsaflæsning afventer dato.
i
En behagelig kropsholdning er en krop der hviler i sig selv, og er dit fundament som du bevæger dig ud fra og igennem. Er dette fundament stivnet, kollapset og/eller misaligned opstår der unødige slidsomme kompensationer og begrænsninger.
i
På dette modul lærer du, at aflæse din klients krop og blive nysgerrig på alle dens ledetråde, såsom skævheder og ubalancer i fascia, muskler og led. Det er også her, at det mindfulde samarbejde indledes mellem dig og din klient, som er grundstenen i SI, og som du kommer til at udvikle på hvert modul i løbet af uddannelsen.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
Modul 2 - Myofascial Release (MFR) afventer dato
i
MFR er en dybdegående behandlingsmetode der bl.a. arbejder med kroppens elastiske bindevæv - fascia - som omkranser og forbinder kroppens strukturer såsom muskler og knogler. Fokus er på at afspænde, genoprette og balancere skævheder i kroppen.
i
Bliver du anstrengt og bruger du unødige kræfter? Og får du selv spændinger, mens du er i gang med at kurere klientens?
i
Fundamentet for at give behandling er, at du selv integrerer alle de principper som du blev præsenteret for i modul 1. Dine mest brugte redskaber, arme og hænder, arbejder ikke alene. De bliver understøttet og får styrke fra hele kroppen. På dette modul mærker du, hvad det vil sige at være i balance og i flow imens du behandler, og opnår forøget styrke og lethed ved at bruge det bevidst.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
Modul 3 - Myofascial Release i bevægelse afventer dato
i
Igennem MFR understøttes og optimeres din klients proces. Her deltager klienten ofte aktivt, hvor du guider ham eller hende i at bevæge sig væk fra, eller ind i dit tryk. Dette samarbejde er ikke kun for at gøre behandlingen mere effektiv, men er også med til at give klienten en mulighed for, at mobilisere og genopdage et område i kroppen som har været stivnet og ubrugt.
i
Når grænsen mellem behandling og bevægelse flyder sammen, bliver det mere naturligt for din klient at give slip - og tage ejerskab over processen.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om :
Modul 4 - 1. session: Brystkassen - dit Åndedræt afventer dato
i
Alle de redskaber og principper du er blevet præsenteret for i modul 1 til 3, bliver nu samlet og kombineret for at kunne praktisere 10 sessioners forløbet, som er omdrejningspunktet i SI. Forløbet er omhyggeligt designet, og hver session bygger videre på den foregående og har fokus på et specifikt kropsområde.
i
Formålet er at give din klient en ‘brugervejledning’ til sin egen krop, så han/hun selv kan mærke og justere ubalancer og integrere nye opbyggende vaner. Her på modul 4 tager vi hul på 1. session, hvor fokus er på brystkassen og dens placering i forhold til bækkenet og det helt grundliggende - åndedrættet.
i
Åndedrættet er din centrale energikilde. Din kropsholdning og måden du trækker vejret på, har derfor stor indflydelse på din livskvalitet.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
Modul 5 - 2. session: Ben & Fødder - dit Fundament afventer dato
Er dine fødder, knæ og hofteled alignet, og understøtter din overkrop, kan din styrke og energi flyde frit mellem dig selv og dit ståsted - jorden. Din balance tilpasser sig ubesværet, dine led peger effektivt i samme retning når du går. Du er groundet og ikke så nem at vælte.
i
I session 2 er fokus på evt. rotationer og skævheder i brugen af fødder, knæ og hofteled. Vi samler også op fra foregående modul/session og ser på hvordan overkroppen spiller sammen med benene.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
Modul 6 - 3. session: Skuldre & Arme - din Yderside afventer dato
i
"One of the hardest things to convince people of, is that their arms were meant to hang." - Josef Heller.
i
Arme og skuldre er dele af kæder af muskler der hæfter på nakke, brystkasse og rygsøjle, og helt ned til bækkenet. Er disse kæder af muskulatur i balance, så har armene de bedste betingelser hvad angår styrke og stabilitet, når du f.eks. rækker ud eller løfter. Skuldrene og nakken kan nu også slappe mere af, da ikke skal forsøge at kompensere, holde og klare hele opgaven.
i
Denne session fokuserer på at frigøre spændinger i skuldre og arme, og at balancere muskulaturen på hele kroppens yderside fra fod til nakke. Der bliver også taget afsæt i især session 1 som omhandlede brystkassen.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
Modul 7 - 4. session: Bækkenet - dit Omdrejningspunkt afventer dato
i
Er der balance og bevægelsesmuligheder i hofteskålen, er der grobund for frihed og stabilitet i resten af kroppen. De bedste betingelser er til stede for et ubesværet samarbejde og udnyttelse af den dybe kernemuskulatur.
i
Dette er den første af 4 sessioner som beskæftiger sig med ”the core” kroppens kerne, og den første af 3 sessioner der balancerer bækkenet fra forskellige vinkler. Med udgangspunkt i musklerne på inderlårene, som hæfter på bækkenbunden, er fokus i denne session at finde balancepunktet inde fra midten af kroppen. Der bliver også ført en rød tråd til især session 2, som også havde fokus på underkoppen.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
Modul 8 - 5. session: Maven - dit Kraftcenter afventer dato
i
Ubalancer i maveområdet har stor indvirkning på dit velbefindende hvad enten hovedårsagen er noget strukturelt, funktionelt eller emotionelt.
i
Det er ikke for ingenting at maven bliver kaldt for dit kraftcenter. Anatomisk er det i dette område dine forskellige kropsdele mødes, bliver forbundet og får meget af sin stabilitet og styrke. Det er også her at både mad, tanker og følelser bliver fordøjet.
i
I session 5 er fokus på at balancere bækkenet (og resten af kroppen) fra maveregionen, både fra den overfladiske og dybe kernemuskulatur. Der bliver også fuldt op på især session 1, da den dybe kernemuskel psoas mødes med vejrtrækningsmusklen diaphragma.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
Modul 9 - 6. session: Kroppens bagside - din Fremdrift afventer dato
i
En balanceret rygsøjle bevæger sig i en sammenhængende bølgebevægelse, som et siv i vinden skal den både kunne bøje og give efter og samtidig kunne holde dig oprejst.
i
Temaet i session 6 er, at balancere bagsiden af kroppens kerne fra hæl til nakke. Det er en naturlig fortsættelse af session 5, da ryg og ballemuskler er dybt forbundet med dit kraftcenter ved at give modspil til muskulaturen i maven. Ballemusklerne forbinder desuden bagsiden af bækkenet med benene. De sørger bl.a. for, at du kan bevæge benene bagud. Dvs. de er storspillere når det kommer til fremdrift.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
Modul 10 - 7. session: Nakke & Hoved - dit Styresystem afventer dato
i
I en balanceret kropsholdning hviler hovedet oven på en lodret og frigjort nakke i forlængelse af en fleksibel rygsøjle. Her kræves ingen unødig spænding i nakke og hals for at holde på hovedet.
i
I den syvende session fokuseres der på at organisere toppen af kroppens kerne. Dvs. nakke og hoved balanceres ovenover torsoen i forlængelse af rygsøjlen. Spændinger og ubalancer i hals, kranie, og ansigtsmuskulatur frigøres.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
Modul 11 - 8. session : Underkroppen: indarbejder temaerne i session 2,4,5,6 afventer dato
i
Denne session er den første af 3, hvor opmærksomheden er på integrere og følge op på de foregående sessioner, hvor hele kroppen er blevet gennemgået. Som udgangspunkt fokuseres der på underkroppen, og alle de temaer der hører til der. Så her er chancen for at kigge på det, du og din klient ikke har nået at få med, eller at se på det der skal genopfriskes og afpudses.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
Modul 12 - 9. session : Overkroppen: indarbejder temaerne i session 1,3,5,7 afventer dato
i
Her fortsætter du og din klient hvor i slap i forrige session, og tager som udgangspunkt afsæt i overkroppen. Du holder igen med at introducere ‘ny’ læring til klienten og fokuserer på balancere og finpudse bevægelsesmønstre som allerede er blevet gennemgået.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
Modul 13 - 10. session : Afrunding afventer dato
i
I den tiende og sidste session afsluttes forløbet, og her gælder det om at give klienten en følelse af, at han eller hun er balanceret og selvkørende. Dit fokus er på at skære ind til benet og kun arbejde på det der er nødvendigt her og nu, og lade resten fare. Manuelt arbejdes der som udgangspunkt på helhed og at give plads omkring kroppes led og knoglekanter.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
Modul 14: afventer dato
Eksamen: afventer dato
Praktisk info:
i
Uddannelsen undervises af Kim Mühlenfeldt hos Fulcrum Institute, H. C Ørsteds Vej 57, 1879 Frederiksberg C. fulcruminstitute.dk
i
For tilmelding bedes du kontakte DeeDee Schmidt-Pedersen på tlf: 4013 4524 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
i
Der undervises fra kl. 9.00 til ca. kl. 16.00 alle dage. I alt 336 lektioner.
i
Der bliver serveret kaffe og te, økologisk (så vidt det er muligt) frugt, grønt, brød og lidt sødt i formiddagspausen, kaffe, te og lidt godt til eftermiddagspausen. Frokost er ikke inkluderet.
i
Uddannelsen koster kr 58.150 kr. - uddannelsesudgiften kan betales af månedlige rater eller samlet for det pågældende år.
i
Der er max. 10 deltagere på hvert modul.
i
Fulcrum Institute og BODYrebalance har ingået et samarbejde, og vi glæder os rigtig meget til at udbyde, i følge os selv, Danmarks bedste uddannelse i SI ! Opstart af næste hold bliver i foråret 2025, datoer er endnu ikke fastlagt. Uddannelsen består af 336 lektioner, fordelt på 14 moduler af 3 dage omkring en weekend, 1 gang om måneden med undtagelse af juli og december. Læs mere herunder, og praktisk info såsom tilmelding, pris og sted står nederst. Glæder os til at se dig !
Hvad er Strukturel Integration ?
i
Der findes på verdensplan mange forskellige skoler i SI, som alle tager afsæt i Ida Rolfs metode: rolfing®. SI er meget mere end passivt, at modtage en behandling. Det er en innovativ og kreativ metode som kombinerer kropsbevidsthed og bevægelsesundervisning med manuel behandling (myofascial release).
i
Du og din klient er et team : du kommer med input til nye muligeheder og en mere hensigtmæssig brug af kroppen. Det kan være i situationer hvor klienten sidder, står, går eller mere subtilt som, at trække vejret. Du inviterer din klient til at komme med feedback om det han eller hun mærker og oplever, som også guider dig i processen. Når først klienten på egen krop har gjort sig en erfaring, og mærket forskellen på det nedslidende og det opbyggende, kan han eller hun målrettet integrere nye vaner, som afspænder, styrker og skaber lethed i kroppen.
i
Igennem myofascial release understøttes og optimeres overstående proces, ved manuelt at balancere skævheder i muskler, led og fascia-kæder. Her deltager klienten ofte aktivt, hvor du guider ham eller hende i at bevæge sig væk fra, eller ind i dit tryk. Dette samarbejde er ikke kun for at gøre behandlingen mere effektiv, men er også med til at give klienten en mulighed for, at mobilisere og genopdage et område i kroppen som har været stivnet og ubrugt. Du kan behandle på briksen, men også hvor din klient sidder eller står.
De 10 sessioner
i
Kroppen hænger sammen, og man kan ikke nå det hele på en session. Derfor er omdrejningspunktet i SI et komplet forløb bygget op omkring 10 sessioner. Forløbet er omhyggeligt designet og hver session bygger videre på den foregående og har fokus på et specifikt kropsområde: f.eks. brystkassen og vejrtrækningen, balancen i fødder og ben, bevægelighed i rygsøjlen osv.
i
Uddannelsen er som udgangspunkt for alle uanset baggrund, men det er en fordel hvis du har erfaringer indenfor behandling og/eller bevægelse.
i
På uddannelsen lærer du at:
- Formidle de 10 sessioner og dykke ned i og integrere principperne og filosofien i SI.
- Identificere ubalancer og skævheder i din klients krop.
- Tracke skævheder i bevægelse.
- Give klienten værktøjer og knowhow til at balancere brugen af sin krop.
- Anvende lette eller dybe bindevævsteknikker.
- Kultivere kommunikationen med din klient, og bevidstgøre ham eller hende om sine bevægelsesmønstre.
- Praktisere de samme opbyggende principper på dig selv, imens du arbejder på og med klienten.
Modul 1 - Kropsaflæsning afventer dato.
i
En behagelig kropsholdning er en krop der hviler i sig selv, og er dit fundament som du bevæger dig ud fra og igennem. Er dette fundament stivnet, kollapset og/eller misaligned opstår der unødige slidsomme kompensationer og begrænsninger.
i
På dette modul lærer du, at aflæse din klients krop og blive nysgerrig på alle dens ledetråde, såsom skævheder og ubalancer i fascia, muskler og led. Det er også her, at det mindfulde samarbejde indledes mellem dig og din klient, som er grundstenen i SI, og som du kommer til at udvikle på hvert modul i løbet af uddannelsen.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
- At bemærke og justere skævheder i bevægelse.
- Hvordan de forskellige kropsdele spiller sammen.
- De modgående bevægelsesretninger som skaber balance i kroppen.
- At invitere din klient til at mærke og opdage anstrengende bevægelsesmønstre.
- At give din klient bevidsthed om at integrere nye vaner, som afspænder og balancerer.
Modul 2 - Myofascial Release (MFR) afventer dato
i
MFR er en dybdegående behandlingsmetode der bl.a. arbejder med kroppens elastiske bindevæv - fascia - som omkranser og forbinder kroppens strukturer såsom muskler og knogler. Fokus er på at afspænde, genoprette og balancere skævheder i kroppen.
i
Bliver du anstrengt og bruger du unødige kræfter? Og får du selv spændinger, mens du er i gang med at kurere klientens?
i
Fundamentet for at give behandling er, at du selv integrerer alle de principper som du blev præsenteret for i modul 1. Dine mest brugte redskaber, arme og hænder, arbejder ikke alene. De bliver understøttet og får styrke fra hele kroppen. På dette modul mærker du, hvad det vil sige at være i balance og i flow imens du behandler, og opnår forøget styrke og lethed ved at bruge det bevidst.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
- At afgive og dosere dit tryk tilpasset klienten
- At udnytte din kropsvægt og tyngdekraften når du behandler
- Hvordan det er naturligt at bruge briksen og klienten til at understøtte og aflaste dig.
- Hvorledes din krops forskellige dele samarbejder om opgaven, imens du arbejder på klienten.
- Grundregelerne i MFR - retninger - muskel/fasciakæder - tilhæftninger - knoglekanter m.m.
Modul 3 - Myofascial Release i bevægelse afventer dato
i
Igennem MFR understøttes og optimeres din klients proces. Her deltager klienten ofte aktivt, hvor du guider ham eller hende i at bevæge sig væk fra, eller ind i dit tryk. Dette samarbejde er ikke kun for at gøre behandlingen mere effektiv, men er også med til at give klienten en mulighed for, at mobilisere og genopdage et område i kroppen som har været stivnet og ubrugt.
i
Når grænsen mellem behandling og bevægelse flyder sammen, bliver det mere naturligt for din klient at give slip - og tage ejerskab over processen.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om :
- Hvorledes du guider din klient til et aktivt mindfuldt samarbejde.
- Principperne omkring at klienten arbejder indefra imens du arbejder udefra.
- Det logiske i også at kunne give behandling på klienten, når han eller hun sidder eller står.
Modul 4 - 1. session: Brystkassen - dit Åndedræt afventer dato
i
Alle de redskaber og principper du er blevet præsenteret for i modul 1 til 3, bliver nu samlet og kombineret for at kunne praktisere 10 sessioners forløbet, som er omdrejningspunktet i SI. Forløbet er omhyggeligt designet, og hver session bygger videre på den foregående og har fokus på et specifikt kropsområde.
i
Formålet er at give din klient en ‘brugervejledning’ til sin egen krop, så han/hun selv kan mærke og justere ubalancer og integrere nye opbyggende vaner. Her på modul 4 tager vi hul på 1. session, hvor fokus er på brystkassen og dens placering i forhold til bækkenet og det helt grundliggende - åndedrættet.
i
Åndedrættet er din centrale energikilde. Din kropsholdning og måden du trækker vejret på, har derfor stor indflydelse på din livskvalitet.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
- Hvorledes du udøver 1. session.
- Anatomien omkring brystkassen og bækkenet.
- At forfine og målrette de redskaber du er blevet præsenteret for i modul 1-3.
Modul 5 - 2. session: Ben & Fødder - dit Fundament afventer dato
Er dine fødder, knæ og hofteled alignet, og understøtter din overkrop, kan din styrke og energi flyde frit mellem dig selv og dit ståsted - jorden. Din balance tilpasser sig ubesværet, dine led peger effektivt i samme retning når du går. Du er groundet og ikke så nem at vælte.
i
I session 2 er fokus på evt. rotationer og skævheder i brugen af fødder, knæ og hofteled. Vi samler også op fra foregående modul/session og ser på hvordan overkroppen spiller sammen med benene.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
- Hvorledes du udøver 2. session.
- Anatomien omkring fødder og ben.
- At forfine og målrette de redskaber du er blevet præsenteret for i modul 1-3.
Modul 6 - 3. session: Skuldre & Arme - din Yderside afventer dato
i
"One of the hardest things to convince people of, is that their arms were meant to hang." - Josef Heller.
i
Arme og skuldre er dele af kæder af muskler der hæfter på nakke, brystkasse og rygsøjle, og helt ned til bækkenet. Er disse kæder af muskulatur i balance, så har armene de bedste betingelser hvad angår styrke og stabilitet, når du f.eks. rækker ud eller løfter. Skuldrene og nakken kan nu også slappe mere af, da ikke skal forsøge at kompensere, holde og klare hele opgaven.
i
Denne session fokuserer på at frigøre spændinger i skuldre og arme, og at balancere muskulaturen på hele kroppens yderside fra fod til nakke. Der bliver også taget afsæt i især session 1 som omhandlede brystkassen.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
- Hvorledes du udøver 3. session.
- Anatomien omkring hele kroppens yderside.
- At forfine og målrette de redskaber du er blevet præsenteret for i modul 1-3.
Modul 7 - 4. session: Bækkenet - dit Omdrejningspunkt afventer dato
i
Er der balance og bevægelsesmuligheder i hofteskålen, er der grobund for frihed og stabilitet i resten af kroppen. De bedste betingelser er til stede for et ubesværet samarbejde og udnyttelse af den dybe kernemuskulatur.
i
Dette er den første af 4 sessioner som beskæftiger sig med ”the core” kroppens kerne, og den første af 3 sessioner der balancerer bækkenet fra forskellige vinkler. Med udgangspunkt i musklerne på inderlårene, som hæfter på bækkenbunden, er fokus i denne session at finde balancepunktet inde fra midten af kroppen. Der bliver også ført en rød tråd til især session 2, som også havde fokus på underkoppen.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
- Hvorledes du udøver 4. session.
- Anatomien omkring bækkenet fra inderlåret.
- At forfine og målrette de redskaber du er blevet præsenteret for i modul 1-3.
Modul 8 - 5. session: Maven - dit Kraftcenter afventer dato
i
Ubalancer i maveområdet har stor indvirkning på dit velbefindende hvad enten hovedårsagen er noget strukturelt, funktionelt eller emotionelt.
i
Det er ikke for ingenting at maven bliver kaldt for dit kraftcenter. Anatomisk er det i dette område dine forskellige kropsdele mødes, bliver forbundet og får meget af sin stabilitet og styrke. Det er også her at både mad, tanker og følelser bliver fordøjet.
i
I session 5 er fokus på at balancere bækkenet (og resten af kroppen) fra maveregionen, både fra den overfladiske og dybe kernemuskulatur. Der bliver også fuldt op på især session 1, da den dybe kernemuskel psoas mødes med vejrtrækningsmusklen diaphragma.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
- Hvorledes du udøver 5. session
- Anatomien omkring bækkenet fra maveregionen.
- At forfine og målrette de redskaber du er blevet præsenteret for i modul 1-3.
Modul 9 - 6. session: Kroppens bagside - din Fremdrift afventer dato
i
En balanceret rygsøjle bevæger sig i en sammenhængende bølgebevægelse, som et siv i vinden skal den både kunne bøje og give efter og samtidig kunne holde dig oprejst.
i
Temaet i session 6 er, at balancere bagsiden af kroppens kerne fra hæl til nakke. Det er en naturlig fortsættelse af session 5, da ryg og ballemuskler er dybt forbundet med dit kraftcenter ved at give modspil til muskulaturen i maven. Ballemusklerne forbinder desuden bagsiden af bækkenet med benene. De sørger bl.a. for, at du kan bevæge benene bagud. Dvs. de er storspillere når det kommer til fremdrift.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
- Hvorledes du udøver 6. session.
- Anatomien omkring rygsøjle og bagsiden af benene.
- At forfine og målrette de redskaber du er blevet præsenteret for i modul 1-3.
Modul 10 - 7. session: Nakke & Hoved - dit Styresystem afventer dato
i
I en balanceret kropsholdning hviler hovedet oven på en lodret og frigjort nakke i forlængelse af en fleksibel rygsøjle. Her kræves ingen unødig spænding i nakke og hals for at holde på hovedet.
i
I den syvende session fokuseres der på at organisere toppen af kroppens kerne. Dvs. nakke og hoved balanceres ovenover torsoen i forlængelse af rygsøjlen. Spændinger og ubalancer i hals, kranie, og ansigtsmuskulatur frigøres.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
- Hvorledes du udøver 7. session.
- Anatomien omkring nakke og hovedet
- .At forfine og målrette de redskaber du er blevet præsenteret for i modul 1-3.
Modul 11 - 8. session : Underkroppen: indarbejder temaerne i session 2,4,5,6 afventer dato
i
Denne session er den første af 3, hvor opmærksomheden er på integrere og følge op på de foregående sessioner, hvor hele kroppen er blevet gennemgået. Som udgangspunkt fokuseres der på underkroppen, og alle de temaer der hører til der. Så her er chancen for at kigge på det, du og din klient ikke har nået at få med, eller at se på det der skal genopfriskes og afpudses.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
- Hvorledes du udøver 8. session.
- Sammenhæng i anatomien i underkroppen.
- At forfine og målrette de redskaber du er blevet præsenteret for i modul 1-3.
Modul 12 - 9. session : Overkroppen: indarbejder temaerne i session 1,3,5,7 afventer dato
i
Her fortsætter du og din klient hvor i slap i forrige session, og tager som udgangspunkt afsæt i overkroppen. Du holder igen med at introducere ‘ny’ læring til klienten og fokuserer på balancere og finpudse bevægelsesmønstre som allerede er blevet gennemgået.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
- Hvorledes du udøver 9. session.
- Sammenhæng i anatomien i overkroppen.
- At forfine og målrette de redskaber du er blevet præsenteret for i modul 1-3.
Modul 13 - 10. session : Afrunding afventer dato
i
I den tiende og sidste session afsluttes forløbet, og her gælder det om at give klienten en følelse af, at han eller hun er balanceret og selvkørende. Dit fokus er på at skære ind til benet og kun arbejde på det der er nødvendigt her og nu, og lade resten fare. Manuelt arbejdes der som udgangspunkt på helhed og at give plads omkring kroppes led og knoglekanter.
i
Igennem teori og praksis begynder du at lære om:
- Hvorledes du udøver 10. session.
- Sammenhæng i kroppens muskelfasciakæder.
- At forfine og målrette de redskaber du er blevet præsenteret for i modul 1-3.
Modul 14: afventer dato
Eksamen: afventer dato
Praktisk info:
i
Uddannelsen undervises af Kim Mühlenfeldt hos Fulcrum Institute, H. C Ørsteds Vej 57, 1879 Frederiksberg C. fulcruminstitute.dk
i
For tilmelding bedes du kontakte DeeDee Schmidt-Pedersen på tlf: 4013 4524 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
i
Der undervises fra kl. 9.00 til ca. kl. 16.00 alle dage. I alt 336 lektioner.
i
Der bliver serveret kaffe og te, økologisk (så vidt det er muligt) frugt, grønt, brød og lidt sødt i formiddagspausen, kaffe, te og lidt godt til eftermiddagspausen. Frokost er ikke inkluderet.
i
Uddannelsen koster kr 58.150 kr. - uddannelsesudgiften kan betales af månedlige rater eller samlet for det pågældende år.
i
Der er max. 10 deltagere på hvert modul.